Tarihçemiz

Kartal Musiki Dernegi, 1994 yilinin Eylül ayinda, Dr.Arif SANLI’nin önerisi üzerine, Dr.Arif SANLI ve Dr.I.Kemal SINCER tarafindan, dönemin Kartal Belediye Baskani Mehmet SEKMEN’nin destegiyle KARTAL BELEDIYESI TÜRK SANAT MÜZIGI TOPLULUGU olarak kurulmus ve faaliyetlerine baslamistir.
Kartal Beldiyesinin tahsis ettigi, Kartal Belediyesi Dügün salonunun alt katinda çalismalarina baslayan topluluk, repertuar,nazariyat ve edebiyat derslerinin yani sira enstrüman kurslarida düzenlenmistir.
Yilda 2 defa halka açik konserler, yilda 2 defa TRT Istanbul radyosunda program, ayrica TRT Televizyonu için programlar yapilmis, radyo ve televizyonda yayinlanmistir.
Günümüz bestekarlarina hayattayken önem verme prensibinden yola çikilarak “YASAYAN BESTEKARLAR” konserleri düzenlenmis, kendilerinin de katildigi konserlerde eserleri icra edilmistir. Bu baglamda bestekarlarimimz Alaeddin YAVASÇA, Amir ATES, Semahat ÖZDENSES, Zeyneddin MARAS, Erol SAYAN, Gündogdu DURAN ve Selahattin IÇLI. Hasan ESEN, Bilge ÖZGEN, Turhan TAŞAN, Rıdvan TANDOĞAN onuruna konserler düzenlenmistir.

Konserlerimizde misafir ses sanatçisi olarak Mustafa SAGYASAR, Serap Mutlu AKBULUT, Melihat GÜLSES, Tugçe BECERIKLI, Münip UTANDI, Dogan DIKMEN, Filiz SATIROGLU, Aytaç ERGEN, Tahir DOGRU, Tayfun ATALAN, Bekir ÜNLÜATAER, Murat IMREK, Adnan MUNGAN, Sami AKSU, Necmettin AKBEN, Zekai TUNCA, Ayşe MİNE, Yılmaz MORGÜL, Yıldırım BEKÇİ, Seda GÜLBEYAZ,Mehmet ÖZKAYA, Dr.Adnan ÇOBAN bizlerle birlikte olmuşlardır.

2005 yılında Emine ŞANLI tarafından oluşturulan KADINLAR KOROSU, Füsun BATUM şefliğinde çalışmalarına devam etmekte, yılda 2 defa halka açık konserler dışında sosyal projeler kapsamında çeşitli kuruluşlar yararına programlar yapmaktadır. Kadınlar korosu ilk defa derneğimiz tarafından başlatılmış olup, diğer dernekler için de örnek teşkil etmiştir.

Yine ilk defa Halk Müziği çalışması derneğimizde başlatılmıştır. 2010 yılında TRT Sanatçısı Ahmet Turan ŞAN yönetiminde çalışmalarına başlayan Halk Müziği Topluluğu yılda 2 defa halka açık konserler vermektedir. Halk Müziği konserlerinde Esat KABAKLI, Onur ŞAN başta olmak üzere çeşitli TRT sanatçıları misafir sanatçı olarak yer almıştır.

Ocak 2005 tarihinde, dönemin Kartal Kaymakami Sayin Dursun Ali SAHIN’in önerisi ve destegiyle topluluk, dernek haline dönüstürülmüs ve “KARTAL MUSIKI DERNEGI” adini almistir. 2 yil boyunca dernegimizin kurucu baskani olarak destegini esirgemeyen Dursun Ali SAHIN, Bakirköy Kaymakamligi nedeniyle görevinden affini istemistir.

2006 yili basinda, çalisma binasinin, ilçe imar plani geregi yikilmasi üzerine bir yil, Kartal Halk Egitim Müdürlügü bünyesinde çalismalarimiz devam etmistir.
Kartal Belediye Baskan yardimcisi sayin Ünsal KIRAÇ’in teklif ve destegiyle Rahmanlar semtinde sahile yakin alanda, dernegimize 3 odali 200 m2 genisliginde yer tahsisi yapilmistir. 27 Subat 2007 tarihinden beri yeni yerimizde çalismalarimiz devam etmektedir.

Faaliyetlerimiz tüm halkimiza açik olup, akademik seviyede egitim çalismalari, repertuar, solfej, usül ve makam dersleri, ses ve san egitimi, kanun, keman, viyolonsel, ud, tanbur, piyano, bağlama klasik gitar, blok flüt, yan flüt, ney ve ritm kurslari devam etmektedir.
Çalışma grubları olarak;
-Eğitim öğrencileri,