Çağdaş Suseven

ÇAĞDAŞ SUSEVEN- Fasıl heyeti hocası 22 Ekim 1975 yılında İzmir de dünyaya geldi. 1992 yılında konservatuar sınavlarına girerek Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı Ses Eğitimi Bölümünü kazandı. Konservatuar öğrenimi sırasında aynı zamanda Ege Üniversitesi Tasavvuf Müziği Korosu, Dr. Ayhan Sökmen Türk Müziği Korosu ve İzmir Belediye Korosunda da bir çok konsere iştirak etti. Ege Üniversitesindeki 2 yıldan sonra İ.T.Ü. Devlet Türk Musikisi Konservatuarı Ses Eğitimi Bölümüne sınavla yatay geçiş yaptı. Burada başta Prof. Dr. Alaeddin Yavaşça, Bekir Sıtkı Sezgin, Tülün Korman, Tanburi Abdi Coşkun gibi üstadların talebesi oldu. 1996 da büyük tanbur virtüözü Ercüment Batanay’ın talebesi olarak, teşvik ve övgülerine mazhar olmuştur. Aynı dönemlerde de Sevim Tuna ve Behiye Aksoy gibi çok önemli iki Türk müziği solistiyle bir dönem aynı sahneyi paylaşmıştır. Büyük müzik adamı ve de bestekar Muzaffer Özpınar hocanın,tanburun en büyük virtüözlerinden Ercüment Batanay’ın ve de kanun virtüözü Halil Karadumanın büyük beğenisini kazanarak, onların da teşvikleriyle sahne deneyimi edinmek maksadı ile Emel Sayın ve Bülent Ersoy’a vokal yaparak bir çok konsere katıldı. Özellikle Bülent Ersoy ile Paris Olympia Konseri bunlardan en önemlilerindendir. 1999 yılında Akatlar Kültür Merkezinde sergilenen, Turgut Özakman’ın yazdığı, yönetmenliğini Hakan Altıner’in yaptığı “Fehim Paşa Konağı” adlı müzikalde Kerem Alışık, Tamer Karadağlı, Tomris Oğuzalp gibi oyuncularla birlikte rol aldı. 2000 yılında ilk müzik albümü olan “Çağdaşla İlk Defa” ve bu albümdeki çıkış şarkısı “Leyla” ile “Aydın Doğan İletişim Lisesi” tarafından yılın Türk Sanat Müziği sanatçısı ödülünü aldı. 2002 de Tunceli’deki askerlik vazifesine kadar katıldığı sayısız yardım konserleriyle de bir çok plaketle onurlandırıldı. Askerlikten önce ve sonrasında da İstanbul’un seçkin mekanlarında sahne çalışmalarına devam etti. 2003 yılında TGRT için çekilen “Paşalı” adlı dizinin müziklerini hazırladı. 2005 yılında Avrupa Müzik bünyesinde “Hey Gidi Günler” adlı 2. albümünü çıkardı. ”Beklenen Şarkı”, ”Ben Seni Unutmak İçin Sevmedim” ve “Gelmedin Bir Kere” adlı şarkıların klipleriyle sevenleriyle buluştu ve 2006 da Kral Tv Müzik Ödüllerinde halkın oylarıyla 2005 yılının en iyi Türk Sanat Müziği Sanatçısı ödülünü kazandı. 2006 yılında Londra da 2 konser verdi. Aynı yıl özel bir inşaat firması ile birlikte Vietnam da Saigon şehrinde konser verdi. 2007 yılında yine aynı firmayla bu kez Çin de Shan Gay kentinde konser verdi. 2008 yılında Avrupa Müzik bünyesinde bulunan Radyo Megada “Çağdaşın Şarkı Bahçesi” adlı radyo programını hazırlayıp sundu. 2009 yılı Ramazan ayında Colaturka nın sponsorluğunda Ala Turka adlı bir fasıl grubu kurarak Direkler arası Ramazan Şarkıları CD si çıkarttı. Dr. Arif Şanlı Musîki Derneğinde Fasıl Heyetini çalıştırmakta, Kadınlar Korosunun ve Yine aynı derneğe bağlı Ataşahir Türk Sanat Müziği korsunun şefliğini yapmaktadır. Halen Moda Spor Klübünde ve seçkin mekanlarda sahne çalışmalarına devam etmektedir.
Any followers founded
Any review founded