Dr. Arif Şanlı Musiki Derneği
İletişim Linkler Fotoğraf Arşivi Etkinliklerimiz Kurslarımız Derslerimiz Derneğimiz Ana Sayfa
Duyurular > BİZDEN HABERLER
*** Derneğimiz, Kosova Cumhuriyeti Prizen şehrinde bulunan FİLİZLER TÜRK KÜLTÜR SANAT DERNEĞİ ile kardeş dernek olmuştur. Bu vesileyle karşılıklı kültür ve sanat alışverişi yapılacaktır.

***Derneğimiz öğrencilerinden SEVGİ ONUR IŞIK, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Türk Müziği sınavını kazanmıştır. Kendisini tevrik ediyor, başarılar diliyoruz.

***Derneğimizin ilk albüm çalışması olan BERABER VE SOLO ŞARKILAR kaydı, Özmüzik tarafından müzik marketlere dağıtılılmıştır. İsteyenler derneğimizden 10 TL karşılığında temin edebilir.

Derneğimiz icra heyeti, 4-7 Kasım 2009 tarihleri arasında Kosova Cumhuriyetinde "ATATÜRK KONSERLERİ" verdi. Çevre Bakanı, Belediye Başkanı, Türk Tabur komutanı, Filizler TKSD Başkanı ve çok sayıda izleyicinin izlediği konser, farklı repertuarla iki ayrı günde yapıldı. Coşkulu geçen ve devamlı istek nedeniyle uzayan konserler sonrası duygulu anlar yaşandı. Bir gün Üsküp gezisi yapıldı. Türk taburundaki ziyarette askerlerimize HÜZZAM FASLI yapıldı.

*** Derneğimiz hocalarından FIRAT KIZILTUĞ İstanbuldan ayrılarak Alanyaya yerleşmiştir. Derneğimizdeki hizmetlerinden dolayı kendisine teşekkür ediyor, bundan sonraki yaşamında sağlık ve mutlluluklar diliyoruz.

***Derneğimizin geleneksel yıl sonu yemeği,20 Aralık 2009 Pazar günü akşamı Kartal Dragos Sahil lokantasında yapıldı. 220 civarında katılımın gerçekleştiği gecede, fasıl, dans müziği ve dernek solistlerinden sonra Türk müziğinin prenslerinden YILDIRIM BEKÇİ sahne aldı. Kartal Kaymakamı ve bestekar Amir ATEŞinde katıldığı gece davetlilerin takdiri ve tekrarı dilekleriyle sona erdi.

*** Kala film tarafından Coca Cola Dünya Kupası için dernek korosu olarak çekilen reklam filmi internet sitelerinde yayınlanmaktadır.

***20 mayıs 2010 da, Dernek başkanımız Dr.Arif ŞANLI ve eşi Emine ŞANLI, TRT Radyo-4 ve TRTnağmede canlı yayına katıldılar. Arif ŞANLInın bir bestesini güzel yorumuyla Emine ŞANLI seslendirdi.

***27 mayıs 2010 da Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezinde, Bestekar Zeynettin MARAŞ ve Turhan TAŞAN onuruna bir konser düzenlendi. Demirli İnşaatın sponsorluğunda gerçekleşen gecede bestekarlarımıza birer teşekkür plaketi takdim edildi.

***3 haziran 2010 günü sezon kapanışı münasebetiyle dernek salonumuzda fasıl ve solistler geçidi programı düzenlendi. Kartal Kaymakamının da katıldığı programda iki yıllık eğitimini dolduran öğrencilerimize başarı belgesi verilirken, 10 yıllık üyelerimize birer plaket takdim edildi.

***2010-2011 eğitim sezonu, 30 eylül 2010 tarihinde törenle açıldı. Kartal Kaymakamı, belediye başkanı ve sanatçıların hazır bulunduğu törende kokteylin ardından,önce hicaz faslı icra edildi. Daha sonra ses sanatçısı Dr.Adnan ÇOBAN buğulu sesi ve muhteşem yorumuyla türk müziği ziyafeti sundu.

***4 haziran 2010 da Kosova Prizren FTKSD nin 25 kişilik müzik ve folklor ekibi davetlimiz olarak, Maltepe Türkan Saylan kültür merkezinde 500 kişilik davetli topluluğuna muhteşem bir program sundular.Duygulu anlar yaşanan gecede Kartal Halk Eğitim Merkezi folklor ekibi de bir gösteri sundular. 3 gün tarafımızdan ağırlanan ve İstanbulda gezdirilen ekip çok dostane sıcak duygularla ayrıldılar.

***2011-2012 sezon açılışı 29 Ekim 2011 Perşembe günü sat 19.00 da dernek salonunda yapıldı.Dernek Başkanı Dr.Arif ŞANLI, derneğimizin hocalarını tek tek tanıttı.Program sunuculuğunu Emine ŞANLI yaptı.Zengin bir kokteyl sonrası Mehmet ERKOÇ şefliğinde Hicaz faslıyla program başladı. Peşinden A.Turan ŞAN, Yurdagül Fırathan ve Esat KABAKLI türkülerle gönülleri fetheddiler.Dr.Ahmet KORKMAZ, gitarla söylediği şarkıların yanı sıra yaptığı illüzyon gösterisiyle alkış aldı. Son olarak TRT Ses sanatçısı Seda GÜLBEYAZ güzel birprogram sundu. Geceye Kartal Kaymakam, Belediye Başkanı, Bestekar Amir ATEŞi yanısıra çok sayıda sanatçılar katıldı.

***2011-2012 sezonu içerisinde Bestekar Erol SAYAN konseri, TRT radyo bandı, 2 defa Kadınlar Korosu konseri, Yusuf Nalkesen konseri, Belkıs ÖZENERin konuk sanatçı olarak katıldığı YEŞİLÇAM konseri, Halk Müziği konseri, Bestekar Turhan TAŞAN, Zeynettin MARAŞ konserleri yapıldı.

***Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezinde Gazeteci-Yazar Yavuz Bülent Bakilerin konuşmacı olarak, Dernek Başkanımız Dr.Arif ŞANLInın solist olarak katıldığı,ölüm yıldönümü nedeniyle Mehmet Akif ERSOYu anma programı yapıldı.

***Yine aynı sezonda konuşmacı olarak Fikret BERTUĞun katıldığı solist olarak Arif ŞANLInın yer aldığı Neyzen TEVFİK anma programı yapıldı. Programa Belediye Başkanının yanı sıra Neyzen TEVFİKin öğrencisi İlyas ÇETİNKOL ve sanatçı Metin AKPINAR katıldılar.

***19 Kasım 2012 de Vizyon Türk TV de Derneğimiz solistleri İbrahim TANRIVERDİ, Emine ŞANLI, Çağdaş SUSEVEN ve Füsun BATUMun katıldığı, başkanımız Dr.Arif ŞANLInın derneğimizi tanıttığı 2 saatlik bir canlı yayın programı yayınlandı.
Türkiye Finans Katılım Bankası Kartal Belediyesi Kültür A.Ş
ana sayfa | derneğimiz | derslerimiz | kurslarımız | etkinliklerimiz | iletişim
cep telefonu aksesuarları
Copyright © 2007. Her hakkı Dr. Arif Şanlı Musiki Derneğine'ye aittir.